Loading...

ZOEKT U EEN  VAKANTIEHUISJE IN OF BIJ HET BOS?

Bent u toe aan een bosrijke vakantie in eigen (buur)land? Goudkust heeft voor u de ideale vakantieaccommodaties in of nabij de bosrijke omgeving van Noord-Holland.

Vakantiehuisje in het bos

Voor uitgestrekte bossen hoeft u echt niet de grens over. Nederland kent namelijk onwijs veel mooie bosrijke gebieden. Onze vakantiehuisjes liggen aan of in de nabijheid van de mooiste duin- en bosgebieden van Noord-Holland: Alkmaar, Bergen, Bergen aan Zee, Egmond aan Zee, Heiloo en Schoorl. Hoewel deze plaatsen dichtbij elkaar liggen kennen zij allemaal een eigen uniek beboste omgeving.

Onze accommodaties gelegen in een bosrijke omgeving

Waarom een bosvakantie in Nederland?

Een vakantiehuisje in het bos is perfect voor zowel rustzoekers als actievelingen. Rustig wakker worden in de natuur met het gefluit van de vogels? Dat kan. Vroeg uit de veren en meteen de mountainbike op? Dat kan ook! De bossen van Noord-Holland bieden daarnaast eindeloos veel wandel- en fietsroutes. Bovendien mag uw hond er vrijwel het hele jaar door los rondlopen!

Een unieke bosrijke omgeving

De duinen en bossen van Noord-Holland bieden daarnaast een unieke diversiteit aan flora en fauna. Tegen de duinrand aan ligt bijvoorbeeld het Bergerbos. Dit is een van oudste bossen in de omgeving van Alkmaar. Het bos is qua omvang niet heel indrukwekkend, maar kent een karakter dat met geen ander bosgebied in Nederland te vergelijken is.

Voor prachtige oude loofbomen met dikke stammen kunt u dan weer terecht in het Heilooërbos. De wandelroutes hier leiden u over de mooiste onverharde paadjes. Even verderop vind u het bekende Noord-Hollands Duinreservaat. Een uniek natuur- en stiltegebied met de breedste duinen van Nederland. Hier vind u onder andere een dennenbos, een meer met vogelkijk hut en een uitgestrekt eikenbos.