Loading...

HEERLIJK OP VAKANTIE IN BAKKUM AAN ZEE

Bakkum is een unieke badplaats aan de Noord-Hollandse kust. Zon, zee, strand en bos. Het is er allemaal. Ideaal dus als vakantiebestemming of voor een lang weekend weg met het hele gezin.

Volop natuur in Bakkum

In Bakkum geniet u optimaal van de natuur. U zit op een steenworp afstand van het Noord-Hollands Duinreservaat. Hier volgt hier de mooiste wandel- en fietsroutes en komt u helemaal tot rust. De juiste afslag brengt u door de duinen direct naar het prachtige strand van Bakkum. Hier kunt u plaatsnemen op uw handdoekje, of bij een van de vele gezellige strandpaviljoenen. Komt u echt voor pure rust? Loop dan een stukje door naar het ‘stille strand’.

Onze accommodaties in Bakkum

Badplaats met een bijzonder verleden

Bakkum aan Zee is een typisch Noord-Hollandse badplaats met een bijzondere geschiedenis. Tot 1812 was Bakkum een zelfstandige gemeente. Sinds dat jaar valt het officieel onder de gemeente Castricum. In 1978 werd aan zowel Bakkum als Bakkum aan Zee geen eigen postcode toegekend. Bakkum kent daarom geen eigen postadressen of plaatsnaamborden.

Toch zal de plaatsnaam Bakkum bij velen een belletje doen rinkelen. Niet gek, want al vroeg in de 20e eeuw werd Bakkum aan Zee een populaire vakantiebestemming vanwege de ligging aan zee, duingebieden en bosrijke omgeving. Vooral Amsterdammers kwamen en komen er nog altijd graag. Zo graag zelfs, dat Bakkum aan Zee ook wel bekend staat als ‘Klein Mokum’ of ‘Amsterdam aan Zee’.

Tijdens de tweede wereldoorlog speelde de Bakkumse duingebieden daarnaast een rol als ‘Stützpunktgruppe’. Een belangrijk steunpunt binnen de Duitse kustverdediging. In totaal zijn er hier zo’n 104 bunkers gebouwd. Na de oorlog zijn veel van deze bunkers weer gesloopt, maar een aantal zijn nog steeds (onder de duinen) aanwezig. Het mag duidelijk zijn dat Bakkum een bijzonder verleden kent!

Een mooie vakantiewoning in Bakkum aan Zee huren

Wilt u al het moois dat Bakkum aan Zee te bieden heeft zelf ervaren? Goudkust biedt luxe vakantiewoningen op de mooiste plekjes in Bakkum, dichtbij het strand en de duinen.  Ideaal om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving!