Loading...

Over Bergen & Bergen aan zee

Vlakbij het dorp Bergen ligt de badplaats Bergen aan zee. Hier staan ontspanning, relaxen en vooral helemaal niets doen op het menu. Met je voeten in het zand, dobberend op een luchtbed of lui vanaf een stoel op het terras van een strandpaviljoen kan iedereen het hier urenlang uithouden.

Het is goed vertoeven in Bergen aan Zee, elk jaargetijde heeft zijn bekoring, “onthaasten”, weer energie opdoen of zo maar een weekje of paar dagen er uit, Bergen aan Zee en het omringende “Noordhollands Duinreservaat” staan garant voor een geslaagde vakantie.

Een strandwandeling of een fietstocht in de duinen en de bossen: dit is genieten met volle teugen. Urenlang kunt u wandelen of fietsen in de duinen en de bossen, of over het strand langs de altijd weer boeiende Noordzee.

Het schilderachtige Bergen-Binnen met zijn vele winkeltjes, restaurants en terrassen, Alkmaar met zijn kaasmarkt en oude stadsdeel, allemaal vanuit Bergen aan Zee binnen handbereik.

Van oudsher heeft Bergen een aantrekkingskracht op bezoekers, die wordt mede veroorzaakt door de ligging van het dorp aan de rand van duinen en natuur. Het is al meer dan 1000 jaar oud en gebouwd rondom de uit de 15e eeuw daterende Ruïnekerk. Van oudsher is Bergen een kunstenaars gemeente die de rust en ruimte als inspiratiebron beschouwen; brede lanen met veel groen en grote woningen vlakbij de natuur.

Nog steeds zijn er veel kunstenaars woonachtig, die hun stukken tentoonstellen in de galerieën of het kunstenaarscentrum. ’s Zomers vinden er kunst- en artistieke markten plaats en in oktober het evenement de Kunsttiendaagse. Het centrum van Bergen beschikt over terrasjes, cafés en restaurants, en voor de winkelliefhebber vooral boetiekjes.