Loading...

Golf Sluispolder

Sluispolder: 1 golfbaan, 18 holes. Achter de duinen, tussen Bergen en Alkmaar ligt deze schitterende 18-holes baan. Een interessante baan, rijkelijk voorzien van bunkers en waterpartijen, die bij veel holes voor een extra handicap zorgen. Door de ligging van de baan, dicht bij de kust, is tevens de bijna altijd aanwezige wind een bepalende factor in het spel. Het samenspel van deze elementen zorgt ervoor dat de baan met haar ruime greens en brede fairways een uitdaging blijft voor de geoefende speler.

In 1982 is begonnen met de aanleg van de eerste 9 holes. Onder leiding van de befaamde golfbaanarchitect Joan Dudok van Heel, werden hole 10 t/m 18 in 1983 geopend. De holes ogen misschien eerste eenvoudig, maar de start met een lange par 3 en de (optische) versmallingen op deze holes zorgen soms voor venijn. De laatste hole is een prachtige hole om mee te eindigen. Het is een interessante dogleg, waarbij de tweede slag over een waterpartij geslagen moet worden om uiteindelijk, recht voor het terras, terecht te komen op een split-level green.

Holes 1 t/m 9 zijn in 1991 aangelegd onder leiding van golfbaan architect Alan Rijks. Deze holes bevinden zich op licht geaccidenteerd terrein, de golvende uitlopers van het oude duinlandschap. Deze duinlaag is temidden van de kleipolder plaatselijk omhoog gestuwd, wat het landschappelijk heel interessant maakt. Hier speelt de vaak aanwezige straffe zuidwestenwind soms partner, soms opvallend tegenstander.

Op beiden baanlussen zijn prachtige vergezichten van een echt Noord Hollands landschap, grazende koeien, de machtige Schoorlse duinen in de verte en draaiende molens. Vergeet naast u golfspel, niet te genieten van de mooie omgeving. Als u aan uw korte spel wilt werken, kunt u uitstekend terecht op de 9 holes par 3 baan. Deze korte maar uitdagende Alan Rijks baan, vereist precisie voor de gevorderde speler. Een uitstekende manier om het korte spel te oefenen, maar biedt beginners een aangename kennismaking met golf.